top of page

KATEGORIE

KATEGORIE

Ano, jsou tam i vaše děti

Nedávno jsem se s jednou klientkou na takové polo-pracovní schůzce bavil o sociálních sítích a vyprávěla mi, jak jí spolupráce se social media agenturou otevřela úplně nový svět, a že díky tomu ví, na co si dávat pozor, a nastavila si s dětmi pravidla, aby je před některými zákoutími internetu chránila. Ale co vy? Víte o tom, co vaše děti na netu dělají?


Když se v jedné větě vyskytnou "děti" a "sociální sítě", většinou se mluví o TikToku. Alespoň posledních pár měsíců. Děti a teenageři mají ale spoustu dalších kanálů, kde spolu interagují. Například si oblíbili Twitter, protože zjistili, že je tam nikdo dospělý nečte ani nesleduje. No a pak je tu jeden - doslova - "kanál". A to je Tellonym.


V anonymitě je síla


Tellonym je platforma, kde se lidi můžou psát jiným své anonymní vzkazy a zpětnou vazbu. Služba sama o sobě píše: "Tellonym allows you to receive anonymous and honest feedback from everyone who is important to you." Realita je ale podstatně bolestnější, jak asi tušíte, protože anonymita umožně lidem psát takové věci, pod které by nikdy svoje jméno ani fotku nepřidali.


Když si na Instagramu otevřete profily lidí mezi 13-18 lety, téměř vždy u nich odkaz na Tellonym uvidíte. Oni sami pak často ve svých Stories sdílejí vybrané otázky, vzkazy a své odpovědi. A je to silné čtení. Najdete v nich všechno od opravdu drsné šikany, konzumace drog až po nabídky k sexu.


Kam dál?


Se Socialsharks teď vymýšlíme pár edukačních projektů pro školy a dětské skupiny a samotné rodiče, kterých se (doufám) budu účastnit, protože je považuji za naprosto nezbytné. Jestli jsou nějaké oblasti, kde vidíte prostor pro osvětu, nebo sami cítíte, že ne všemu rozumíte, napište mi. Rád si poslechnu vaše podněty a snad se nám z nich podaří sestavit smysluplné přednášky.


A vaši ne-anonymní zpětnou vazbu mi prosím klidně pište kdykoliv do komentářů.

Zpět na kategorie

bottom of page